Altijd warm water met een goede elektrische 50 liter boiler

50 liter boiler

Een elektrische 50 liter boiler schaf je aan voor een huishouden dat bestaat uit een, twee of drie personen. Er zijn vele uitvoeringen hiervan beschikbaar waarbij de ene een stuk energie zuiniger is dan de andere versie. Over het algemeen heeft een elektrische 50 liter boiler het voordeel dat hij zeer compact is en je kan kiezen voor een duo boiler of een verticale boiler. Er zijn naast elektrische boilers ook gasboilers te koop, maar deze vergen meer onderhoud en hebben een speciale afvoer voor het rookgas nodig. Een elektrische boiler kan je min of meer overal plaatsen zodra er water en elektra aanwezig is.

Een verticale boiler kopen

Een verticale boiler wordt verticaal opgehangen om zo het boilerprincipe en de gelaagdheid van het water intact te houden. Het zijn meestal enkele boilers die eventueel ook horizontaal geplaatst kunnen worden. Dit is handig als je weinig ruimte hebt of een kleine woning. Je kan ze wegwerken in een verlaagd plafond bijvoorbeeld. Daarnaast is een verticale boiler altijd geschikt voor continu opwarming, terwijl je als je gebruik maakt van een nachttarief moet kiezen voor een duo boiler die je in twee standen kan zetten om te verwarmen.

Een duo boiler kopen

Een duo boiler warmt op gedurende de nacht en overdag blijft het water warm tot de volgende opwarmronde. Als het nodig is kan je natuurlijk altijd handmatig ervoor kiezen om de knop om te zetten om toch het water op te warmen in het geval je te veel warm water hebt verbruikt. Dit gebeurt dan wel tegen het veel duurdere dagtarief als je hier onderscheid tussen hebt gemaakt bij je energieaanbieder. Soms worden deze duo boilers ook wel nachtstroomboilers genoemd. Je kan tegenwoordig eenvoudig een nieuwe boiler aanschaffen via het internet in een van de vele online webwinkels en zo een goede keuze maken tussen de opties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *