Een educatieve film of video laten maken

Educatieve films

Zoals je misschien wel weet is een video een erg krachtig medium en daarom is deze ook perfect om in te zetten gedurende een leerproces. Educatieve films kan je specifiek laten maken voor bepaalde onderwerpen die je wilt leren aan je studenten. Door gebruik te maken van een educatieve video stimuleer je het leerproces van je leerlingen op een goede manier. Naast de vele leervormen die er bestaan is een educatieve film een manier om de dynamiek van het onderwijs te vergroten.

Blended learning is de meest effectieve manier om kennis op te nemen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gekomen dat mensen veel beter leren op het moment dat ze zintuiglijk op verschillende manieren gestimuleerd worden. Door gebruik te maken van een mix van leerstof, oftewel blended learning, kan je dit gemakkelijk bereiken. Naast tekst, literatuurstudie, hoorcolleges en werkgroepen is een educatieve video dan ook een goede optie om de leerstof beter te laten ontvangen bij je leerlingen. Op deze manier heb je een goede combinatie van lezen, ervaren, zien en horen. Veel mensen zijn daarnaast ook nog eens visueel ingesteld en hierdoor geven ze de voorkeur aan het kijken naar beelden.

Op wat voor manier wakkert een educatieve video de interesse aan

Educatieve films kunnen leerlingen of studenten helpen om zich te verplaatsen in een situatie waarbij hij of zij geen voorstelling heeft. Een voorbeeld hiervan is een locatie waar een student nooit zou komen en deze is nu ineens binnen handbereik binnen hun voorstellingsvermogen. Hierdoor wordt de interesse in het onderwerp ineens aangewakkerd en gestimuleerd. Daarnaast kunnen de educatieve video’s tijdens een werkgroep besproken worden onderling en als het nodig is kan een docent altijd een toelichting hierop geven waar dit nodig blijkt te zijn. Tevens kan je met een educatieve video de interesse van een eventuele nieuwe student aanwakkeren, omdat deze zich hiermee een voorstelling kan maken van het werkveld waarmee je met de opleiding in terecht kan komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *