Scrum gebruiken voor de uitvoering van je project

Scrum

Op het moment dat je aan een project begint dan wil je natuurlijk dat alles volgens planning verloopt. Een van de methodes die je hiervoor kan gebruiken is scrum. Een goede techniek voor de uitvoering van je project is al het halve werkt om te zorgen dat deze verloopt op de manier die je wilt. Het maakt niet uit voor wat voor soort project je Scrum besluit in te zetten voor de aanpak van je project.

Een team bij het gebruik van Scrum

Een scrumteam is altijd het eerste wat er samengesteld wordt op het moment dat je gebruik maakt van Scrum. Iedereen binnen het scrumteam krijgt een andere rol toebedeelt. Er wordt iemand aangesteld als de Product Owner, de scrum master en de rest is het development team. Degene die wordt aangesteld als de Product Owner is de persoon die de klant vertegenwoordigd. In sommige gevallen is dit de klant zelf, in andere gevallen is het een opdrachtgever. De scrum master is ervoor verantwoordelijk dat iedereen binnen het scrum team zijn werk kan uitvoeren. Dit betekent onder andere zorgen voor de aanwezigheid van voldoende materiaal en tevens de planning van trainingen en vergaderingen. De rest van het scrum team werkt aan het project en hebben als doel dat dit op tijd afgerond wordt. Dit kunnen verschillende functies zijn zoals degene die een bepaald product, programma of proces ontwikkelen. Het scrumteam is opgesteld uit 3 tot 9 mensen en afhankelijk van de organisatie zal bepaald worden met welke techniek gewerkt wordt en hoe zwaar deze ingezet zal worden.

Op welk moment kies je voor een expert in Scrum

Op het moment dat je denkt dat je een Scrum expert nodig hebt voor je project dan zijn er bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Deze expert van scrum zorgt ervoor dat de bedrijfsvoering verbeterd wordt op het niveau en de cultuur die bij het desbetreffende bedrijf past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *